Sopleksand, och lite annat

Vad ar det forsta man ser nar man laser nyheterna pa morgonen? Jo att soplaget Leksand fick stryk mot Troja-Ljungby! Jahapp da var min dag forstord.... Hehe nejda, menjag  ar lite besviken i alla fall. Tre stora varvningar ocksa. Nagon som har koll pa hur de nya spelarna ar? Bra varvningar?
Trots att man ar har borta foljer man ju saklart allt som hander dar hemma....

exempelvis att beslutet fran Yrkeshogskolan har kommit! Pabyggnadsutbildningen kommer att vara kvar, under namnet kompletterande trafikflygarutbildning. Underbart! Mer info kommer inom kort pa deras hemsida, men det ar ju det har beslutet man har vantat pa. Vi firade med lite skumpa igar faktiskt ;) Och en riktig brakmiddag gjorde jag och Nicki: Grillad flaskfile med hasselbackspotatis, tomat&basilika-rora och vitloksbrod, med kladdkaka till efterratt. Mums!

Idag vid 11 gar taget fran Hornsby till Newcastle. Sa ska man pa med den dar ryggan igen. Det ar faktiskt det jobbigaste, att bara pa den dar ryggsacken nar man ska "flytta".

Det forvantas dra over en storm idag ocksa, med aska&regn och kanske hagel. Sag bilder fran nar det var en storm har forut, da hade flera gigantiska trad ramlat over familjens gard. Men jag tror att ni har det lite varre hemma, snostorm ar det varsta som finns.


Sydney int.airport:
METAR YSSY 272000Z 19006KT 9999 SCT012 22/20 Q1011 NOSIG

TAF YSSY 271636Z 2718/2824 11008KT 9999 -SHRA HZ SCT010 BKN020
FM280000 08015KT 9999 SCT025
FM281200 06005KT 9999 SCT020
TEMPO 2718/2722 5000 -SHRA HZ BKN010 PROB30
TEMPO 2806/2812 3000 TSRA BKN010 SCT050CB=

Fast betydligt battre an Arlandas:
271730Z 2718/2818 15013KT 3500 -SN BR BKN010 TEMPO 2718/2806 0800 SN VV004
BECMG 2805/2807 5000
TEMPO 2807/2812 2000 SN VV008 PROB30 2812/2818 3000 SHSN=


Det kan handa att vi inte har internet i Newcastle. I varsta fall hors vi i Byron Bay.
Jag sager som de brukar saga pa det gamla hederliga GavleDala "Pa aterseende"


Airbus A380, Quantas. Uppvisning pa lag hojd ovanfor Sydney

Alexalexalex

Det ar sa himla kul att lasa nar Alex skrivit, aven om jag sjalv vet vad vi gjort. Det blir ur ett helt annat perspektiv och jhag far reda pa hur han upplever saker och ting :)

"sorry sorry we need tickets" /nicole som framstalls som varsta jubelidioten :P

Australia Day

Happy Australia day, 26/1. Linden pastod att det var den 25:e, men icke. I sa fall firade hela sydney pa fel dag ;)

Vi akte in till stan vid 11-tiden. Vi borjade strosa runt i Hyde park, dar var det folk overallt... Tre scener, en massa barnpyssel (tror det var barnens AUS-day i Hyde park), en massa smatt och gott... Sen gick vi och kollade pa alla gamla bilar, over 1000 stycken. Precis som vi i Borlange kallar cruising, fast har star bilarna stilla. Den aldsta bilen var fran 1908. Det var valdigt coolt att se alla dessa bilar, och aven har var det folk overallt! Sen gick vi och at, Nicole at McDonalds och jag at KFC(lovade Linden att ata dar, sa nu har jag gjort det). Sen strosade vi vidare upp till The Rocks, dar var det musik i varje gatukorsning. Valdigt mysigt att ga runt dar. Sen var det en jattestor marknad som vi ocksa gick igenom. Gissa vad det var mycket utav har? FOLK! De ta mej fan overallt. Hela varlden maste ha samlats i Sydney pa en och samma dag. Har i the rocks motte vi upp Kjellbergs, sen gick vi till Darling Harbour och dar var det ocksa en massa musik och folk. Det var aktiviteter runt hela stan den dagen, sa det spelade faktiskt ingen roll vart man gick. Valdigt mysigt att ga runt i det fina vadret. Riktigt harlig stamning.

Vi var dar fran 12 till 6, sen akte vi hem och grillade. Det ar tydligen ett maste pa Australia Day. Vi provade pa Kangurukott, och det var faktiskt valdigt gott!



Oj, det slank visst med en frukt&gront bild dar ;)

Imorgon aker vi vidare, da ska vi norrut till Newcastle. Vi tar taget fran en station i narheten dit; tar ungefar 3h. Vi har bokat 2 natter dar, sen tankte vi aka vidare norrut till Byron Bay. Vi far se hur Newcastle ar, det kanske ar jattebra, ja da stannar vi langre. Men anligt manga australiensare ar det en riktig industristad, men enligt var guidebok ar det en gammal industristad men numera turiststad. Sa det blir som det blir helt enkelt. Fast inget slar ju Borlange, bruksorten pa tunaslatten. Varldens centrum. Ja ni vet ju sjalva, turisterna vallfardar dit.

Nu ska vi tvatta och sedan packa. Blir kanske en utflykt till koala-parken ocksa.

St George open air cinema

Mandag 25/1
Mandagen borjade med en 9-hals golfrunda! North Turramurra golfclub. En grymt smal bana, smalare an Mora GK!! Trad pa bada sidorna av halen, men daremot var graset valdigt kortklippt under traden sa man hittade alltid bollen om man slog snett. Jag hookade bollen pa varenda javla hal! Piss sager jag bara, men lyckades anda ta mig runt pa 39. Dan K, brorsan i familjen, var med och spleade med mig, och ahn slog bollen till hoger varenda gang. Sa vi gick alltid at olika hall, men mottes vid green. Vaaaldigt roligt att spela golf var det, men svettigt. Det var dresscode, sa jag avr tvungen att ha troja pa mig, vilket betydde att jag hade stora LP-skivor under armarna nar jag var klar..

Nicole satt vid klubbhuset och vantade medans vi var ute. Laste en bok saklart; vet inte hur manga bocker hon har last ut sen vi kom hit. Kanske 3-4 bocker i veckan.



Efter golfen skyndade vi oss hem och for att byta om. Vi skulle pa utomhus-bio! Gud vad roligt tanker ni, san dar nar man sitter i bilen. Haha glom det! Sydney harbour, Operahuset, harbour bridge, och Sydneys skyline i bakgrunden ar inte vilken bio som helst. Enligt mig, varldens basta bio! Det tyckte ett aldra par fran Kalifornien, som stog bredvid oss i ledet, ocksa. Jag och Nicole hade inte kopt biljett i fortid, sa vi var tvungen att vara dar 2-2,5 h innan de oppnade for att fa de biljetter som de slapper pa plats. Nar vi vantat i kanske 1,5 h sa var det en gubbe som gick runt och ville fa sina biljetter salda, for hans fru var sjuk, da ropade Nicole genast "sorry sorry, we need tickets". Sa vi kopte de biljetterna for 350 kr; ett riktigt kap!

Med riktigta forkopsbiljetter kunde vi stalla oss med fam. Kjellberg som stod i ledet som fick ga in forst. Nar de val opnade grindarna sprang alla som galningar, for de ville saklart ha sa bra platser som mojligt. Som tur var stod vi valdigt langt fram sa vi fick grymma platser! Jag och Nicki(de kalalr henne sa har borta) reserverade platser vid bioduken, medans Kjellberg tog matbordsplatser vid vattnet. For det fanns aven en restaurang dar. Vi var dar 6 och bion borjade 8. Sa forst at vi lite god mat: plockmat till forratt, burritos&hamburgare till varmratt, och lite frukt till efterratt, allt avsmakat med gott vin! Utsikten dar vi satt sag ut sahar:


Etter maten var det dags for film! Vad den heter glommer jag alltid bort, maste fraga Nicole nu igen... "Edge of darkness" sager hon. En film med Mel Gibson, dar hans dotter mordas och han forsoker losa mordet. Helt Ok film, men inte battre an Sherlock holmes som vi sag dagen innan. Men for det mesta satt man faktiskt och njot av utsikten och det harliga vadret; tank att sitta ute i 30 grader pa kvallen och se pa bio! Grym kansla. De som besoker sydney maste se detta! En gnutta battre an Borlanges metropol-bio ;)


Sherlock Holmes och moringa


Forsta gangen det regnar i Australien sen vi kom! Ett ordentligt regnvader, vi horde askan redan igar och efter det regnade det anda till i morse. Ett valkommet regn! Och nu ar det behagliga 20 grader och molnigt. Trodde aldrig att jag skulle kunna uppskatta sant har vader!

Idag har vi sett Sherlock Holmes pa bio, sjukt bra film! Den var galet rolig :) Sen gick vi omkring i kopcentret, men jag kan knappt ga in i en affar forran jag hittar miljarder av klanningar, skarp, linnen och saker jag vill ha, sa jag gar inte in i nagon alls, haha. Allting ar sa sjukt mycket finare an i Sverige! Och vi hittade en affar med skitsnygga klader for killar, men Alex vill inte ens prova nagonting alls, snyft. Har blivit helt galen har!

Vi var inte en svang pa The Body Shop ocksa, och luktade pa deras Body Butter. Moringa luktar sa fruktansvart gott! Vill ha allting i den serien! Tjejen som jobbade dar var jattegullig ocksa, hon kom fram till mig och sa att "ah vad du ar brun, vill ocksa vara det!". Mitt svar blev att jag ar for dum for att lyssna pa all reklam som skriker ut "There is nothing healthy about a tan" och liknande. De har cancerreklam overallt, hur farligt det ar. Aven fast man smorjer in sig med 50 plus blir man ju brun, men det ar farligt redan innan! Varje sekund ar ju farlig...

Sen fragde hon vad vi gjort idag, var vi kommer ifran, hur lange vi ska vara har, typ allt! Sa ar verkligen inte manniskor i Sverige, trevliga utan anledning liksom. Hon var hur sot som helst och otroligt trevlig, och sjalvklart handlade vi av henne :)

Nar jag aker hem harifran och stannar i Bangkok ska jag forsoka kopa sa mycket av Moringa-serien som mojligt, den ar gudomlig!!


Baseball

Det var galet varmt idag! Vi kollade ju nar Dan spelade baseball, och forutom att jag inte kan reglerna sa varst bra var det jatteroligt!

Trots tre vattenflaskor och massa iskall melon drojde det inte lange innan det blev outhardligt varmt och da satt vi i skuggan UTAN att spela! Vill inte veta hur jobbigt det var att spela idag..

Nar vi kom hem darifran, vid fyra, gissa hur manga grader det var da?!?!?!?! Ska lagga upp en bild imorgon om ni inte tror mig, men det var 41 grader! Sjukt varmt! Helt galet fantastiskt varmt! Man ar konstant svettig i det har landet nar det ar sa himla varmt. Det ar sa himla annorlunda, men otroligt skont med varme!

N[gra minuter efter att jag fotat termometern borjar det blasa utanfor, inte samma vind som blast hela dagen utan att svalka och bara gjort det varmare, utan en kallare och mycket battre vind. Vi fick hora om de snabba cold changes som intraffar da och da. Fran 41 grader till 31, pa ca 10 minuter. Da tycker man att 31 grader ar lite kallt! Konstigt, det dar... men 31 grader upplevs som kallt da:)

Snart ar det Australia Daaaay! Sen aker vi vidare, till Newcastle som det ser ut nu! :)

Jenolan Caves/dag 2

Efter en ganska trevlig natt i ett stort talt (det ar val aldrig latt att sova i talt, men det gick ganska bra) vaknade vi av att det var over 30 grader i taltet, och solen lyste rakt in i ogonen nar vi stack ut huvudet. Vi var tvungna att checka ut 10, sa vi gick upp 8 for att vara pa den sakra sidan.


Efter en bacon and egg-rolls frukost akte vi den  1,5 timmes langa vagen till Jenolan Caves. Sista halvtimmen ungefar sag vager ut sahar, och pa vissa stallen fick du inte kora snabbare an 25 km/h... Till vanster gick det rakt nerat... Ser det ut som att  man kan fa mote pa vagen eller??? Neeeej!:p (det fick vi som tur var inte heller!)



Efter att ha bokat den i sarklass dyraste turen for dagen hade vi 3 timmar att sla ihjal. Vi fick ga en tur gratis bara for han i informationen tyckte synd om oss, sa han utrustrade oss med nagon typ av horlurar och sa knappade man in siffran som man kom till och lyssnade pa vad som sades. Intressant information om hur grottorna upptacktes, och allt sant. Valdigt roligt att lyssna pa, men det basta av allt var att det var kallt inne i grottorna! Vi var inne i Devils Coach House och Nettle Cave. Forsta bilden ar ifran nagon av dem.

Den otroligt fina "Varna for ormar" skylten uppskattades INTE. Usch. Tur att vi inte sag nagon.
Nar vi tog fram chips och borjade ata drojde det inte manga sekunder innan vi hor ett valdigt flaxande. Som mest satt 4 papegojor pa bordet, LAGOM kul att inte fa ata i fred. Nar vi matat dom (dom tog chipsen direkt fran handen), sag vi att det satt typ 10 st "Mata ej faglarna" skyltar... haha.

Pa nasta bild ser ni mig innan jag ska abseila for forsta gangen, och fraga mig inte om oversattning, men man firar ner sig for et tberg sa det ar val ungefar som baklanges bergsklattring. Svart i borjan men MYCKET kul:) Onskar att vi gjort mer av det! Sen ser ni hur sma passager det var i grottorna! Helt sjukt, man fick verkligen klamma sig igenom overallt! Pa ett stalle blev vi ombedda att slacka lamporna, och man sag ingenting. Han fragade om nagon sag sin hand framfor sig, och nar Alex och en till kulle sa att de gjorde det sa han att de hallucinerade, for det var sa sjukt morkt att det var omojligt att ens se nagot alls. Nar det ar sa morkt klarar inte hjarnan av det utan borjar hallucinera... En som hade blivit instangd i nagon av grottorna dar trodde att han stod upp nar han blev hittad, men han lag ner. Sa galet kan det bli!

Nu ska vi se pa baseball! 34 grader i skuggan....... Weeeei!


Klockan ar 00:41...

... och det ar 32.1 grader ute. Sla den om ni kan! Aldrig att vi klagar pa varmen inte!

Imorn ska det bli 40 grader, och det varnas for skogsbrander overallt... vi kunde inte ens grilla marshmallows igar...

Om man skulle ta och forsoka sova, eller om man skulle forsoka ordna en flakt och sen forsoka sova... det ar fragan!


Blue Mountains/dag 1

Igar morse paborjades farden mot Blue Mountains, dar vi skulle tillbringa den forsta dagen av vart tvadagarsaventyr. Dan som chauffor, saklart, Alex i framsatet med kameran och Nicole i baksatet med en bok, just nu den 6:e for resan, en av Stephen King.(For den intresserade).

Efter nagra timmars bilfard i en bil med underbar aircon kom vi fram till Katoomba, den storsta staden i Blue Mountains. Den ar faktiskt inte sa himla stor, med tanke pa att huvudgatan heter Katoomba Street. Som att den storsta gatan i Borlange skulle heta Borlange Street liksom... Vi at i alla fall pa en kinesisk restaurang, och det var furktansvart varmt redan da. Friterad fisk, pork och chicken var vad vi at, och det var ganska gott! nar vi kom tillbaka till bilen efter ca 40 minuter var det sa varmt sa det gick knappt att sitta pa satet, jag hade en handduk som var lite svalare som jag satt pa.

Vi akte vidare till Echo Point, en utsiktsplats dar du ser Three Sisters, Ruined Castle, Mount Solitary och en himla massa andra "berg". Trots att de kallas berg ar de inte riktigt berg, mer plataer med en himla massa trad pa!


Bild tagen fran Echo Point. Till Three Sisters tar det ungefar 7-8 minuter att ga, och man slipper faktiskt klattra, det gar en vag till vanster...

Och som syns pa bilden ar det inte riktigt berg, men visst ar de lite blaaktiga?


Efter att ha gatt ner till Three Sister sag vi en till trappa, och en skylt dar det stod: Giant Stairway - only strong walkers. Jaha, tankte vi och gick 30 trappsteg ner en brant trappa till Three Sisters, det var val inte sa farligt, aven om man kanske inte skulle ta med nagon som har svart att ga dit. Pa vagen ner motte vi manniskor som var sjukt trotta, och flasade hur mycket som helst. Och vi forstod inte varfor. Inte da, i alla fall...

Det har var innan vi forstod vad vi gett oss in pa...



Sahar sag trapporna ut, utskurna ut berget, och dar det inte gick hade de bara satt upp vanliga trappor, i metall. (Sana som finns pa hotellet i Vasteras, ni vet...).

Det tog ca 25 minuter ner, och jag vill inte ens tanka pa hur lang tid det tog att ga tillbaka igen. Vi trodde att vi bara skulle ga ner i 2-3 minuter och sen tillbaka upp igen, vad fel vi hade... Motte en tjej med marathon-troja pa sig, som gick upp for andra gangen den dagen, bara for att trana... 

Det var verkligen helt sjukt, mitt ute i skogen i ingenstans, den smalaste trappan jag nagonsin sett (men inte smalare an de vi sag idag, i Jenolan Caves, men de visste vi ju inte igar. Inte konstigt att jag ahde traningsvark i laren idag!
 Nej, vi ar inte alls svettiga.... Hehe

Efter den valdigt uttrottande turen gick vi tillbaka till bilen och akte till Scenic... nagonting. Vi tog Scenic railway ner till "the bush" och sen Scenic cableway tillbaka upp, efter en halvtimmes tus nere bland traden. Forr i tiden transporterade man kol dar nerifran, men nu transporterar man bara turister. Scenic railway lutar for ovrigt ganska rejalt, 52 grader....

Bild pa vag upp igen, fran Scenic Cableway. Fin utsikt!

 



Ja, bilderna talar val for sig sjalva... men vi var makta stolta nar taltet faktiskt sattes upp pa mindre an 15 minuter :) Med tankte pa att jag aldrig gjort nagot sant forut... hehe.

Fler bilder och mer uppdatering om vad vi gjort kommer! Detta ar bara en brakdel av allt! Lagger nog upp fler bilder pa facebook for det gar fortare:)

Trevlig helg!

 

 

 


Vi har lamnat Kings Cross!

Ja, det har vi faktiskt. Vi gillade inte platsen, vilket kanske inte ar sa konstigt... Och trots att vi borjade gilla vara roomies i slutet var en vecka mer an nog! De tva killarna fran Skottland bad till och med om ursakt i tisdags, for de hade vackt oss tva ganger den natten, ena gangen nar en drog med sin kompis in och de satt och diskuterade nagot hogt, lamnade lampan pa toan tand osv, och andra gangen gick en och tande lampan och at mat mitt i natten, och det luktade vidrigt!!

For mig och Alex spelade det ju egentligen ingen roll, men for engelsmannen var dte inte lika kul, de jobbade pa dagarna... Men men, de bad inte om ursakt for att de atit av var mat, sa vi var inte nojda:p

Iaf, pa min fodelsedag gick vi ut och at seafood och det var galet gott! Lax, blackfisk, musslor och nagon mer fisk jag inte kande igen. Sjukt gott gott gott!

Dagen efter checkade vi ut, och eftersom vi skulle aka tag i en timme tankte vi att vi behovde en stadig frukost. Alltsa kopte vi tolv munkar innan vi akte. Men eftersom vi vackte Dan som lag och sov, for att fa skjuts fran stationen, fick han 6 av dom, men han at nog bara 2:P Vi var iaf inte hungriga den tagresan!

Han korde oss aven till affaren, for vi tankte gora panerad fisk till middag. Och nej, vi kopte inte fardiga fiskpinnar, utan vi gjorde faktiskt helt pa riktigt, och det blev supergott! Och potatis till, saklart.. vad ater man annars i Sverige?


Bild fran nar vi besokte Hunter Valley tidigare i veckan!


METAR/TAF

YSSY 220900Z 11012KT 9999 VCTS FEW030 27/20 Q1008 RMK LIGHTNING SEEN TO SE FM0915 06018KT 9999 SCT035 SCT110 FM0900 MOD TURB BLW 5000FT

TAF YSSY 212251Z 2200/2306 02015KT CAVOK

     FM220300 04020G30KT CAVOK
FM221000 01015KT CAVOK
FM221500 33015KT CAVOK
FM230400 18025G35KT 9999 SCT010
INTER 2304/2306 7000 HZ BKN008=

Nu ar klockan halv 9, men temperaturen har
varit 40 grader idag, imorgon vantas mer.
Matningarna ar fran flygplatsen, och vi ar lite utanfor staden,
och har ar det minst 5 grader varmare.

Mickan, du ville ju ha flygvadret!


Uppdatering fran Blue mountains, dar vi har varit i tva dagar,
kommer senare. Vi ska bara ata forst.


Sooooooool

Anders: GRATTIS och tack fran oss bada! Hoppas ni haft en toppenvecka:) Andra halvlek paborjas val inte forran vid 50? ;)
Kort uppdatering fran solen: 30 grader, inte ett moln pa himlen, vindstilla och stekande sol. Det kan inte bli mycket battre! Fodelsedagen pa Bondi beach igar var underbar:)

Nicoles födelsedagsfirande


Nicoles födelsedagsutflykt





Ostprovsmakning. Gubben i grön ser ut som Göran Persson/Peter Hultqvist.




Så här vinglig var Nicole efter första vinprovningen!


Vinprovargänget, 1 gubbe från England, ett par från Perth, ett par + 10 månaders bebis från Sverige, två killar från Washington DC, och Nicole och jag. Salig blandning.


Vi var på 5 vingårdar, 1 ostbutik och 1 chokladbutik. Först 2 små gårdar (vi köpte en flaska bubbel bara), sedan en stor vingård + ostbutik, efter det lunch på en vingård. Vi avslutade med en mysig vingård och besök på chokladbutiken. Man kunde köpa ost på sista stället också, så vi köpte fetaost med smak av soltorkade tomater och vitlök. Alldeles för god. Sen köpte vi en mumsig glass med passionsfrukt och mangosmak(hemgjord)!

En underbar dag!


Är så trött på människor som tar andras mat!

Vi gick härifrån 20 i 7 imorse, och kom tillbaka 20.30. Då har något ätit upp hälften av vår mat i skafferiet. Det är inte så himla mycket vi har där, men ändå, man ska ju inte behöva LÅSA IN maten. Suck. FRÅGA först så kanske du får smaka en, inte äta upp ett helt paket! Äckliga killar som släpar hem äckliga tjejer. Och röker inomhus.

Lugn dag

Idag har varit den hittils lugnaste dagen. Imorse gick vi och köpte lite frukost, nybakt bröd och yoghurt. Mums! På vägen till affären tappade dock Nicole sin plånbok.... Det var dock en snäll kvinna som skrek "miss, miss" efter oss. Bäst att hålla hårt i sin plånbok!

Runt lunchtid gick vi till den kungliga botaniska trädgården där vi solade och tog det lugnt. Måste vara bland de finaste parkerna i världen. Utsikt över vattnet, med Operahuset och Harbour bridge i bakgrunden.

Vid 4 kom vi tillbaka hit, då gjorde vi lite middag, sen gick vi ut och gick lite :) Efter det har vi bara varit på rummet och tagit det lugnt! FÖR imorgon ska vi på en utflykt till Hunter Valley och gå på vingårdar, ostfabriker och chokladfabriker! Ska bli väldigt mysigt. Vi ska fira Nicoles födelsedag! Hon fyller på tisdag, men det fanns inga turer på tisdagar tyvärr..

Vi får hoppas på bra väder!

Godnatt


Utsiken från vår lilla plats i parken

Våra planer

Lördag: The Domain + Royal Botanic Gardens på kvällen för att se Sydney Harbour Bridge och Operahuset by night.

Söndag: Kolla på bil, vi ska ju kanske köpa en snart! (i QLD iof, men...)

Måndag: Hunter Valley 7-18. Vinprovning och allt! För att fira min 19-årsdag. De hade inga turer på tisdag.

Tisdag: NICOLE FYLLER ÅR och hon vill ligga på stranden. Vädret ska bli fint då också så det passar superbra:D

Onsdag: Checka ut. (Alex säger: Nej, men vi kan ju inte checka ut hela onsdagen):P

Torsdag: Åka till Blue Mountains med Danunderscore, förhoppningsvis stanna över natten om vi hittar något bra hostel!

Och längre än så har vi inte planerat än, men det är ju iaf några planer! 

För övrigt kan jag dra loss huden på hela mina ben, något Alex tycker är fruktansvärt äckligt och jag mest tycker är roligt. Så det ligger hud överallt nu! Nej, jag skojade  bara. Men huden går faktiskt att dra loss, och jag gör det mest för att reta Alex, hehe.


Och Alex kom på en till sak idag (Han har haft en väldigt smart dag idag), nämligen att "Alla vi från Köping" har börjat i Sverige. Ni vet ju vad programmet heter egentligen, men det gör inte Alex....

Nu ska jag sluta retas med lillkillen och så ska vi promenera bort till parken i kvällssolen :)

Ha en bra dag därhemma!

VIN


Snart fyller jag 19 år!

Nu har vi bokat en tur till Hunter Valley på min födelsedag! Hoppas verkligen att allting går som vi planerat för då kommer jag få en toppen födelsedag, med vin- ost- och chokladprovningar hela dagen lång! Då ska kameran vara fulladdad så att allting kan fångas på bild!


Oxford Street

Hej!

Igår fick vi reda på något som vi nästan hade kunnat lista ut själva. Direkt när vi kom till vårt rum tyckte ju vi att det luktade lite mysko, och inte så himla fräscht. Vi lyckades lokalisera det äckliga till killen under min säng. Han som sover. Igår pratade vi lite med honom, och det visade sig att han har bott i Sydney i två månader, varav EN MÅNAD i samma rum. Utan att tvätta lakanen. Utan att byta kläder. Han duschar, men sätter sen alltid på sig samma kläder igen. Usch.

För övrigt trivs vi ganska bra här, har ju fönstret vidöppet hela tiden så det är mycket fräschare än när vi kom! Och igår lagade vi köttfärssås till middag, så himla gott, trots att det inte smakar som hemma i Sverige. Efter middag rörde vi oss mot Surrey Hills, via Oxford Street där gayklubbarna låg tätt. Området är otroligt mycket trevligare än Kings Cross i alla fall, Där tjejerna har klätt av sig redan vid 5-tiden när vi handlar middag.

Olle och Isabell heter de från Sundsvall, och det hyr en lägenhet som vi var i, ca 10 personer. Alla var svenskar. Var en jättetrevlig kväll trots att vi inte gick ut, och när vi kom hem fungerade inte hissen (efter tolv) så vi fick gå 6 trappor upp och när vi sedan kom in i rummet somnade vi på tre sekunder.

Ikväll ska vi till The Domain för det är något som har med Sydney Festival att göra. Hoppas vi får sällskap av några fler :)



Sydney Harbour Bridge



Hej! Bilderna ovan är från gårdagen då vi bestämde oss för att promenera över Sydney Harbour Bridge. Utsikten var verkligen otrolig! På tredje bilden, där bron finns i bakgrunden, var det två bröllop på gång alldeles i närheten, så vi såg två stycken par som blev fotograferade, och en himla massa gäster!

På hemvägen gick vi genom Royal Botanic Gardens och såg hundratals fladdermöss! De och papegojorna flög som vildar från träd till träd. Det läskiga var när de helt plötsligt störtdök mot marken!!


En hamn vid Royal Botanic Gardens, med stora fina båtar.


Hostelet "D.lux Budget hostel"

Från ett jattefint hus med en otroligt trevlig familj (Familjen Kjellberg), till Kings Cross, Sydneys slumkvarter. Hostelet heter D.lux budget.. trevligt namn va? Faktiskt inte sa vidrigt stalle som det later. Vi bor i ett sexbäddsrum tillsammans med två killar från scotland (2 till igår men de checkade ut idag). Rummet är kanske 8x8 m, med ett badrum som ser hyffsat nyrenoverat ut. Vi har även en liten kyl och en diskbänk. Överallt ligger de andra "roomisarnas" grejjer, och deras grejer luktar verkligen apa. En av killarna sover typ jämt, igår la han sig 22 och vaknade kl 15 idag, och dagen innan låg han och sov när vi checkade in kl 12.

Hissen är väldigt intressant, för man vet aldrig var man hamnar. En gång tryckte vi på våning två, då stannade den på 3:an och sedan på 1:an, men inte tvåan... Och till våning 6, där vi bor, går det inte att trycka. Så man får gå av på 5:an och ta trapporna upp. Men ibland funkar det att trycka på 6:an konstigt nog. Och har man varit i köket som ligger på våning 2, så måste man först åka ner till 1:an och sedan upp till 6:an, för det går inte att åka direkt från 2 till 6. Märkligt va?

Köket är ett stort rum som hela hostelet kan använda, det är typ 3 spisar, en massa kastruller osv. Allt är dock ganska äckligt! Det finns diskmedel men ingen diskborste... Så imorgon ska vi köpa en diskborste så det går att diska på riktigt! Talrikar och bestick får man hämta ut i receptinen för 50 kr i pant.

Får se hur länge vi är lvar här. Vi har rummet till på söndag i alla fall. Men det vore skönt att byta kvarter till något trevligare. Det var så mycket skönare och trevligare hos familjen Kjellberg!


Pappa: Tack för smset, måt bättre nu :) Har kvar mitt svenska nummer, men det kostar pengar för mig att ta emot eller att ringa/smsa. Men Nicole har ett australiensiskt nummer, så jag kan smsa över det till dig!

Sara EN: Nicole har itne fått ditt sms för hon har nytt nummer, australiensiskt. Men om du mejlar henne så får du numret av henne där! :D

Tyvärr inga bilder i det här inlägget för att internetanslutningen var så dålig. men det kommer en annan gång!


Kings Cross + George Street


Såhär glad blev jag för vår nya kamera:D
Klarar mig inte utan!


Tåget



På tordagar på George Street 555 får alla backpackers gratis pizza!


På väg till hostelet. Bästa området, hehe.

Nu på kvällen efter att vi köpt kameran och suttit på tåget i en timme gick vi till pizzastället. Redan i ingången träffade vi några svenskar! Sen när vi kommit upp till tredje våningen träffade vi nästa svensk, Joakim från Göteborg som stod och kollade mysko på oss innan vi fattade att han också var svensk. när vi gick och satte oss hörde vi människorna vid bordet säga "de ser ut som svenskar", och genast hade vi hittat 5 svenskar till!
Det känns så himla tryggt att träffa folk från samma land, som pratar samma språk. Då är man helt plötsligt lite mindre ensam:) De var hur trevliga som helst och vi tänkte ses imorn igen. De andra letar jobb här, alt. har jobb, alt. ska åka till tasmanien och jobba, så det blev mycket prat om jobb! De andra kom för övrigt från Sundsvall.

Nu ska Alex få skriva resten, eller börja på ett nytt inlägg:)
Godnatt!



Alex på William Street


I Manly vill jag bo!



Stora stranden, som för övrigt var helt folktom när vi km vid 10 på morgonen. Dröjde inte länge förrän den var full.


Manly. En jättesöt strand bara några minuter ifrån den stora.
Här någonstans fick min kamera för sig att ge upp och jag har inga fler bilder:(

Den svenska kängurun





Lovade ju er bilder på kängurun vi såg i Daisy Hill! Eller, jag såg den faktiskt inte, men Alex var snabb med kameran! Så när kängurun lämnat oss var alla trötta och nöjda och vi åkte tillbaka för att äta middag. :)

Kameran är trasig!!!! :(:(

Hej!

Igår checkade vi in på ett hostel i sydöstra Sydney. Första natten på hostel! De var inte så himla trevliga när vi kom, och trots att det stod att man måste checka in vid 11 fick vi vänta i en timme på att göra det, så vi gick till McDonalds, Dan och Alex var hungriga... ;)

Sen var det meningen att vi skulle gå på bio, se Avatar i 3d. Vi fick leta ett bra tag innan vi verkligen hittade biografen, för vi hade ju inte kollat upp något mer än att vad gatan hette. Inget nummer alls, smart!

Filmen var iaf sjukt bra och ännu bättre i 3d än vad den någonsin kunnat vara vanligt! 3 timmar lång också, men inte en enda minut var tråkig. Så alla ni som inte sett den borde genast gå iväg och kolla!


Efter att ha mött upp Tobs gick vi tillbaka till Kings Cross, lämnade av killarna som skulle tillbaka till Westleigh och sen gick vi och handlade mat. Blev kyckling med sweetchilisås och det var väldigt gott! Finns ett stort kök här så de flesta lagar faktiskt sin egen mat, tror jag. Klart att det är enklare att köpa fishnchips och sen ta med det hit och äta, som vissa gjorde, men ingenting slår fakiskt hemlagad mat!

Eftersom Alex fortfarande är sjukt tog vi det lugnt igår och somnade tidigt!



Sov länge idag, tror det behövdes. Har kollat upp min kamera också, kommer kosta 40 dollar att kolla upp felet, och ca 300 att laga. alltså ca  2500 kronor. Har ju inget kvitto eller nånting sånt med mig som kan räknas som garanti. Usch. Inte roligt.

Kan iaf lägga upp bilderna som ni ännu inte har sett!

Manly Beach

Hej!
Igar var vi aterigen uppe tidigt, och klockan 9 var vi redo vid farjorna i Circular Quay. Vi var inte helt sakra pa att vadret skulle bli sa bra eftersom det just da var molnigt, men vi tankte att det finns ju alltid nanting att se?gora om det ar for kallt pa stranden (OM det nu skulle kunna bli for kallt).

Jattegulliga farjor och efter bara 15 minuter var vi framme i Manly! Det var nastan tomt pa stranden, och jag la mig och laste med troja och shorts pa for det var inte sa himla varmt. Somnade (som vanligt) och nar jag vaknade bara en halvtimme senare var det otroligt varmt, och solen hade kommit fram. Sa det var bara att bada:)

Vagorna var helt sjuka, det ar sa himla kul att bada da!!!! (men sjalvklart mellan flaggorna, no flags- no swim)

efter att vi legat pa stranden i 3 timmar ville alex darifran, sa vi gick och at och sen gick vi omkring pa gatorna och kollade pa hus. Otroligt fina var de! I Manly vill jag bo nar jag blir stor!

Sa, efter en dag pa stranden ar Alex knallrod, har ont i halsen, troligtvis feber, har frusit/svettats om vartannat sen i gar kvall. Darfor blir det en lugn dag med att forst checka in pa vart hostel i Kings Cross, sen se Avatar i 3D och efter det bara ta det lugnt. Vadret ser ut att bli "daligt" ocksa, men vaxlande molnighet och skurar. Men vad gor val det nar det ar 27 grader varmt? :)

Hoppas ni har det jattebra darhemma!

Sydney Opera House, The Harbour Bridge...

Idag har vi sett det mesta som man borde se har. I 9 timmar har vi gatt omrking i Sydney! Mina ben har fatt sig en ordentlig traningsomgang iaf! Bilder kommer nar mitt batteri till kameran har laddat klart.

Och nej, Alex hoppade aldrig! Han var inte lika galen som jag var (och jag blev DRAGEN ut fran klippan) haha. Men han har ju inte varit har lika lang tid sa han e inte lika van vid varmen och det, sa han madde inte sa bra just da.

Nar vi kom hem fick vi hora att 9 av de 10 giftigaste (dodligaste) ormarna finns har, och jag verkligen avskyr ormar, klarar inte ens av sma geckoodlor! Dan berattade att en gang nar han badade dar vi var igar, simmade en av dom dar dodliga ormarna forbi honom i vattnet, precis dar vi var igar! TUR att jag inte visste det da, hade fatt panik!
Det var liksom tillrackligt jobbigt med waterdragon-odlorna. lyssna pa namnet liksom!

har precis bokat boende narmre sydney, vet inte var for jag kommer inte ihag, jag betalade och alex bokade, for han ar mer krasen an jag, jag kan sova typ var som helst men han sitter och kollar vad andra skriver och HUR mycket som helst, det orkar inte jag. Dar ska vi tillbringa 3 natter till en borjan. Nara till farjan sa vi kan aka till taroonga zoo, manly beach och aven ta en till tur till operahuset och bron, vi fick inga bra bilde,r var ju molnigt!. Men det var hur haftigt som helst. sag folk som bridgeclimbade (svengelska, det ar det basta spraket), nagot jag tror ar sjukt haftigt, men eftersom jag ar hojdradd och knappt vagar hoppa fran en klippa pa 3 meter ute i nowhere, vagar jag inte knalla flera hundra fot upp i luften pa en pytteliten bro heller!

Nu ska vi hoppa i deras spa, det behover mina vader! (9 timmar i sydney ar varre an vilket loppass som helst)

bilder kommer sen :)
ps. vem e anonym?

Walk down the creek

Idag tankte vi aka in till stan: bara ta det lugnt helt enkelt. MEN, sa blev det inte. Huset som vi bor i ligger precis vid en dal, med en flod som rinner en bra bit ner for dalen. Daniel, en kille i familjen sa att han kunde ta oss ner dit och bada.. Skont tankte vi!


Det tog ca 30 minuter att ga ner for bergsvaggen, med typisk australiensisk skog runtomkring. Stigen var extremt smal och da och da sag vi odlor. Sjukt varmt i solen, och ingen skugga nagonstans. Vi tog oss i alla fall ner till badstallen, eller det var snarare klippor pa 3-6 meters hojd. Inget som vi direkt hade lust att hoppa ner for! Daniel hoppade och gjorde en massa volter, snacka om sjuk kille. Den som ar mer sjuk ar Nicole, som till slut hoppade i fran typ 4 meters hojd! HELT GALET, men hon var riktigt lycklig efterat!




Nu ar vi tillbaka, och vi ar helt slut i vara kroppar. Tog annu langre tid att ga hem med tanke pa att det var uppfor.
Dax att ata lite frukt och dricka en massa vatten. Hej sa lange

Natural Bridge och Daisy Hill

Hej alla i Sverige!

Idag har vi varit ivag hela dagen, och gjort hur mycket som helst!
Vi borjade med en laaaaang aktur genom fantastiska landskap pa smala, kurviga och ibland lutande vagar. Vi skulle till Natural Bridge, i Springbrook National Park, ett otroligt vackert landskap laaaaaangt ifran staden. Det tog flera timmar att aka dit, men det var det val vart!

Det gar inte ens att beskriva naturen, allting var sa himla fascinerande!
 Klicka pa bilderna for att forstora!

Ser ni hur fint det var? Allting har ar sa annorlunda, och skogen, som inte ens var en riktig tropisk regnskog, var helt underbar! Floden som flyter genom Southport, Nerang River, har sin borjan uppe i omradet vi var idag, och det ar det vattenfallet som syns pa en av bilderna.

De tva sista bilderna ar fran nar vi stannade pa vagen darifran, och i bakgrunden syns Surfers Paradise som en pytteliten remsa, nar staden i sjalva verket ar enorm!

Efter att ha atit lunch dar uppe "pa toppen" akte vi till Daisy Hill, ytterligare nagra timmars resa. Omradet ar kant for att manga wallabees och koalor finns dar! Koalorna ar tyvarr valdigt svara att se, men vi sag en liten wallabee! Gullig, eller hur? 


Vi sag ocksa en svensk kanguru, men bilden pa den ligger pa en annan kamera, sa den far ni se nasta gang!



Alex resa

Allt borjade med att jag fick skjuts av pappa, och vi var valdigt tidiga sa vi tog en kaffe pa arlanda for att fordriva tiden lite. Kunde i alla fall checka in till slut. MEN jag var tvungen att ta min vaska i "special baggage", trots att jag har flightbag, sa jag blev ganska tjurig pa kvinnan vid disken! Allt flot pa bra, men det var 6 pers som var sena som vi var tvugna att invanta + att planet var tvungen att de-icea: sa vi blev sena ivag.

Kommer fram till London, och dar har jag 1 timme pa mig att ta mig till det andra planet som var vid en helt annan terminal. Pa planet till London traffade jag en kvinna fran goteborg som ocksa skulle till australien och alltsa samma flyg som mig. Sa vi 2 sprang som galningar till transferbussen till en annan terminal. Men nar vi kommer dit sa finns inte vart plan med pa "tidtabellstavlan", sa vi blir valdigt panikslagna. Ingenstans finns det en informationsdisk, men till slut hittade vi nagon annan passagerare som ocksa skulle med det planet som forklarade for oss att det planet var forsenat: tack gode gud! Till sist kommer planet upp pa tavlan och vi beger oss till gaten, och dar ar det fullkomligt kaos. En kines som jobbar for cathay pacific (som jag flog med) sprnger runt som en galning och ska orda upp allt sa att vi kan boarda, men det hander inget, alla 350 passagerare sitter i ett rum pa 30 kvadrat och vantar pa att fa kliva ombord. Forst businessclass, sedan plats 50-70, sedan 40-50 osv.. Han ropade tydligen ut detta, men INGEN horde, sa alla stog i en enda lang ko och trodde att man skulle fa ga pa. Sa detta tog annu langre tid att reda ut sa att ratt folk gar pa forst: valdigt tontigt! Sa en timme sent ivag fran london. Efter detta vantade en monsterresa pa 11,5 h....

Framme i Hong kong star det kineser med munskydd overallt! Trots att de jobbade pa flygplatsen sag de inte ut att ha nagot alls att gora. Snacka om overflodigt med anstallda. Flygplatsen dar var ENORM!!! Allt i samma byggnad men i flera vaningar. Googla pa flygplatsen sa far ni se hur cool & stor den ser ut! Plus att allt ligger pa en konstgjord o. Dar var jag i alla fall i 6 timmar, riktigt jobbigt. Hade ingenting att gora, sa jag tog en kaffe pa ett fik dar. FY FAN vad illa det smakade, maste vara det svagaste kaffet jag smakade.... Jag som gillar starkt kaffe ocksa. Betalade 40 kr for detta, dyrt! Gar att jamfora med ett burgerking meal som jag betalade 45 kr for. Varfor sa dyrt for kaffe? Tiden gick i alla fall och det vantade en flygresa pa 9 h...

Framme i Brisbane vantade sakerhetskontroll pa sakerhetskontroll. De ar otroligt noga med vad man for in i landet. Jag var tvungen att oppna min incheckade vaska och visa vad jag hade for mat i: hade bara lite godis sa jag akta i alla fall inte fast :) Nar jag var klar stog Nicole och vantade pa mig, sen blev vi upphamtade av hennes mamma+bekant och korda till dar vi ar nu i Southport.

Har det jattebra och det ar riktigt bra temperatur har just nu. Drygt 30 grader och molningt. Snart ska vi ata middag. Pa lordag aker vi nog vidare till Sydney, vi ska boka biljett ikvall.

Huset dar vi bor just nu.


Ha det sa bra!


Grattis Sussi!

Sorry for sma bilder, det ar atgardat nu! Jag (nicole) tar pa mig ansvaret, laddade upp i fel storlek.
Idag har vi varit pa stranden, sen har vi varit i ett shoppingcenter och sen gick vi ut och sprang. Jag har fatt vattenfyllda bubblor pa hela magen, som inte gar bort!

Alex har inte brant sig an som tur ar! Vi badade nagra ganger och det var saaaaaaaa skont:)


Grattis Sussi som blir stor idag, 35 ar!:D


Alex inspekterar frukt- och grontavdelningen pa Coles. HAHA jobbigt att handla med honom, han bara kolla pa allt hela tiden. Fett jobbigt.


Sag ett hus som var jattegulligt malat. Alex tror att han ar cool och posar i bakgrunden. (Egentligen kollar han nog bara pa nagot, men brukar man se ut sa dar da?)


Harbour Town




1. Dar kan jag bo nar jag flyttar hit!
2. Vi med Gold Coast i bakgrunden
3. Gold Coast
4. Alex ansiktsuttryck nar jag sa att han var i Australien. Han trodde han var i Louisiana
5. Jag testar SNYGGASTE bikinin ever. Svindyr, nastan 1000 kr, fran Baku.
6. Alex arm vs. min. Gissa vems som ar vems?
7. Pa vag till harbour town.


Nu ar vi bada tva har och har precis gjort salladen till middagen som vi snart ska ata. Sa skont att vara med varandra igen :)

Update: Middagen var super, barbecue!!!


Faglarna utanfor sovrummet, rainbow lorikeets


Framme

Vilken dag ar det? Jag ar helt lost. Akte pa en mandag och kom fram pa en onsdag. Jag har rest i 40 timmar: jag ar helt slut i kroppen.
Har tagit en valbehovlig dusch och fatt i mig lite i magen. Nu ska vi ut och utforska southport, Brisbane.

Resan gick bra. Ska skriva lite mer om det en annan gang, for nu maste jag ga. Hejda

oz-tralia

  • Det ar sa att saga inte den forsta gangen nagon tror att jag ar fran Kanada. Antar att det innebar att min engelska inte ar alltfor dalig! Men forstar det fortfarande inte. Kanada och Sverige ligger inte ens nara varandra!
  • Det har hant fler an en gang att folk tror att jag ar mycket yngre an 18 ar. Pa flygplatsen i Brisbane fick de kolla passet noggrant och rakna (korkad manniska;p) for att se att jag verkligen var over 18. Nar jag sager att jag ska resa runt i Australien fram till april kollar folk pa mig och fragar hur gammal jag ar. Sen nar de far hora det sager de, "oh i thought u were much younger". Och da blir jag jatteglad och skriker att JA, jag vill se ut som om jag vore 14! eller kanske inte. men det har val sina fordelar senare i livet!
Jag tycker att det ar lite kallt har. Inte kallt som i "svinkallt", utan mer kallt som i "jag vill ha en tjocktroja/langarmad". Darfor kopte jag en idag.

Tack Matilda for tipsen! Ska boka resan till Sydney via jetstar, hur billigt som helst! :)

Nu vantar jag bara pa min Alex som kommer imorn! Han ar verkligen saknad!

horde att det var kallt i borlange... om det verkligen blir -25 imorn,, ja da har vi 55 grader varmare har! och det ar MYCKET!

Saknar er darhemma!

Bye bye

Om två timmar åker jag jag härifrån. Visserligen ner till arlanda, men det känns ändå som att resan börjar när jag sätter mig i bilen. Framför mig har jag ett tiotal timmar, runt 40 h, tills jag är framme i Brisbane. Tittade på en jordglob igår och kom fram till att det är sjuuuukt långt härifrån. Det ligger verkligen på undersidan av jorden. Southern hemisphere, där coriolis kraft verkar åt vänster, där allt är upp och nervänt, där allt är bak och fram, där vinter är sommar.... Ska jag åka dit? Oj..

Jag var hos farmor och farfar igår, och då kom vi på att Bali ligger väldigt nära Australien. De började prata mer och mer om hur vackert det är där, och hur billigt det är. De där två har ju varit över halva jorden, så de om några borde verkligen veta. Farmor hittade gamla broschyrer, kartor och kvitton från bali. Måste verkligen säga att det låter väldigt lockande! Det roliga var att en middag gick på 101 000 ruphia, vilket motsvarar några hundra kronor bara. Billigt ska de i alla fall vara, trots valutakursen. Så jag fick med mig en broschyr av f&f som jag ska visa Nicole, tänkte jag skulle försöka övertala henne att åka dit med mig. Men vet ju inte hur mycket det kostar att åka dit från OZ. Med tanke på att det ligger lika nära som nya zeeland så borde det inte vara allt för dyrt.

Väskan är packad, jag är sommarklädd, fasen vad redo jag är nu! Ska bli så sjukt kul det här!
Men jag kommer ärligt att sakna Borlänge. En mysig stad, när det INTE är kyla!!!










Hejdå Borlänge! Vi ses i april!

Men på bloggen syns vi på onsdag.

Trevlig resa

Maten i Australien

Hittills jag jag nog inte hittat ngt jag tycker e vidare gott att ata, vilket gjort att jag mest atit yoghurt, frukt (mangomangomango), druckit juice och atit notter (valnotter), men idag var vi i en stoooooor affar, typ som ica maxi, som har det mesta. Ni skulle sett delikatessdisken! Allt verkade vara sjukt gott!

Med oss hem fick vi i alla fall valnotter (13 dollar/kilot, sager mig nada, det ar val typ som hemma?), bananer och underbar mango! Sa till lunch idag har det blivit keso med mango och banan!

Undra nar jag ska lara mig ata riktig mat. Kommer se ut som en mango val tillbaka i Sverige, skifta i orange, gul, rod och ha bruna prickar och vara mjuk och rund.


Heston's feasts

Han lagar hjarnor, kokar grisar i hot tubs och ar helt sjuk!

http://www.citysearch.com.au/tvguide/1137734972542/Heston's+Feasts

Maste ses! Sag precis ett program, han ar gaaalen! sa ackligt nar han skar i hjarnor.. euw.


godnatt:)

Surfers igen

Akte till surfers igar efter middagen, fisken var verkligen sjukt stor, en fisk var liksom! Malin och Jennie hade traffat nagra killar pa stranden igar, eller dom hade gatt fram och tillbaka och kollat pa killarna tills de blev upptackta, haha!

De kom iaf till deras hostel, och eftersom vi inte visste adressen tog det ett tag! Sen gick vi till deras stalle och det var ett jattefint hotell mitt pa Cavill avenue typ. De kom fran sydney och canberra och en var sjukt imponerad av var engelska, att vi laser engelska i skolan fran typ 2a klass. Var nog mest jennie som fick den komplimangen for hennes engelska ar grym!

man kommer nog bli ganska bra pa engelska for jag har redan pratat i somnen, PA ENGELSKA! haha. hittade inte dorrhandtaget till badrummet, for trodde att jag fortfarande var hos malin och jennie, och sa borjade jag prata pa engelska och fraga mamma var det satt. hon fick hjalpa mig..

Sen nar man ska beratta nagot som hant pa engelska, eller byta till svenska for att saga nagot till malin och jennie man inte vill att nagon ska fatta, sa oversatter man orden direkt sa att det blir galet. har inget bra exempel just nu, men aka/resa som ju ar go pa engelska blir ga, sa att fraga: men nar aker ni imorn blir "nar gar ni
imorn".


sjukt jobbigt att skriva utan pricka,r men annu jobbigare att lasa. tur ar att alex kommer snart sa da blir det annat!

tog inga bilder igar for orkade inte ha med kameran, sa ni far ga in pa crazytravel.blogg.se och hoppas att de lagger upp bilder!


31 grader idag och SHRA TS, showers of rain och thunderstorms, kan det bli battre? NEEEEEEEJ for jag ar myk hellre i australiens regn an sveriges!


hoppas ni har haft nagra riktigt underbara dagar sedan nyar, for det har jag , och pa onsdag kommer ALEX!

Nicole


Macadamianotter

Nar jag sov hos malin sov jag i hennes sang med henne, efter nyar, sa det var ratt trangt sa nu kan jag inte ens rora pa huvudet at hoger, haha.

igar till middag at vi kyckling med macadamianotterfyllning och det var SJUKT GOTT och Kalle skulle verkligen gilla det! mums mums mums! till det at vi sallad, supergott.

mamma kopte chips och cola till mig som jag kunde ata och dricka, gud vad jag har saknat det! det var ju inga grillchips men vanliga lantchips typ, sjukt gott!

nu ska jag snart itll malin, ska bara ata fishnchips forst, gott det med!! det sjuka ar att jag inte alls kommer se ut som en kottbulle, eftersom jag pa 4 dagar gatt ner 2 kg! det ar darfor jag ater upp mig nu sa jag inte blir nagot benrangel!

idag var vi pa ett stalle, en strand i new south wales, dreamtime beach. var en jattegullig strand och sjukt varmt, och jattefina vagor och inte alls lika myk folk som i surfers! nar vi akte darifran efter nagra timmar, klockan var typ 3 da (4 i new south wales) var det 34 grader varmt. TRETTIFYRA! och jag trodde att det var typ 44!! sa varmt var det.

igar brande jag fotterna, smorde inte dom , men smorde typ allt annat, fattar inte hur jag glomde fotterna. det sjuka ar att jag har en rand pa benen som inte blev smord, och den ar rod, eller den var rod igar, men inget annat blev det, sa det syntes verkligen skillnad pa var jag haft solkram och var jag inte haft det ! (har 50 i SPF)



Nyarsafton

Sov lange och sedan fick jag skjuts till Surfer's dar Malin och Jennie var. Vi solade, de skulle gora sig i ordning for kvallen, hade kopt biljetter for 700 till nagon "party tour" called Plan B. De forsokte overtala mig men jag vill inte folja med, hehe. Nar vi gar forbi stallet koper jag anda en biljett och da har vi bara 45 min pa oss att fixa oss i ordning for vi borjade pa det forsta stallet kl 5 redan! "Maling" (Meiling)

Allting var helt galet, typ 10 pers vid olika stallen i entren, men 10 racker inte ens, for en kollade biljetten, en kollade leg, en tog biljetten, en gav dig stampel, en gav dig band, en gav dig drinkbiljett, en kollade att du hade stampel, en kollade att du hade band och en raknade hur manga som kom in med en lite grej och den sista stod och kollade sa att allt gick lugnt till typ.

Borjade med nagon sjuk lek med nagot tuggummi, och var "tourguide" fragade om det fanns kiwisar, folk fran melbourne osv.. och gick igenom typ alla stallen iAustralien och nar han sen fragde om det fanns folk fran Sverige sa skrek vi och da kom det fram tva svenskar till, fran halmstad.

Utanfor traffade vi ett helt gang med australiensiska armykillar som tyckte att vi pratade kul och undrade var vi kom ifran. Haha

Vi gick vidare och var pa flera olika stallen och fick fler stamplar, fler drinkbiljetter och Malin forsvann in pa toa HUR lange som helst sa jennie fick leta efter henne. Da var det  Tim som hade ringt!

Pa toan fanns det en plattang sa om du stoppade i 2 dollar sa fick du platta haret (vet inte kursen men malin och jenni e multiplicerar allt med 7 sa det blev val 14 kr:P)

De spelade jattebra musik pa alla stallena! Men allt var helt sjukt sa komme rinte orka skriva.
Vi bytte iaf skor typ 4 ganger for jag hade laga och de andra hoga, hade ju fatt lana verkligen allt av dom tjejerna bara for mina saker var i southport sa kunde inte ta mig tillbaka for gatorna var stangda! Himla tur att jag hade mitt korkort med!

Allt var verkligen sa overkligt och pa tolvslaget var vi pa stranden och vara hoga klackar blev plotsligt valdigt sandiga, och inte alls lika hoga nar vi val kom ner pa stranden.

Var helt sjukt med alla som raknade ner for stranden var verkligen smockad och ja, det var helt enkelt massor av folk dar!

tiden fram till tolvslaget flog forbi!

Efter att Malin och Jennie atit varsin stor kebab gick vi hem, duschade, sag pa vadret + firande fran olika huvudstader och sen ville Jennie sova men inte jag och Malin sa vi drev henne till vansinne innan hon till slut skrek och vi inte vagade mer.

Nagot som vi horde hhhhhhhhheeeeela kvallen var "english please", "stop speaking swedish you guys", "what are you saying? that wasn't english", sa nu tanker jag till och med pa engelska och det gor jag verkligen inte i vanliga fall! far darfor deleta och skriva om vissa saker for det ser sa dumt ut!

blir lattare sen med andra datan.


Forsoker ladda upp bilder men det funkar ju inte!!! Suck. Fixar det asap.

RSS 2.0