Australia Day

Happy Australia day, 26/1. Linden pastod att det var den 25:e, men icke. I sa fall firade hela sydney pa fel dag ;)

Vi akte in till stan vid 11-tiden. Vi borjade strosa runt i Hyde park, dar var det folk overallt... Tre scener, en massa barnpyssel (tror det var barnens AUS-day i Hyde park), en massa smatt och gott... Sen gick vi och kollade pa alla gamla bilar, over 1000 stycken. Precis som vi i Borlange kallar cruising, fast har star bilarna stilla. Den aldsta bilen var fran 1908. Det var valdigt coolt att se alla dessa bilar, och aven har var det folk overallt! Sen gick vi och at, Nicole at McDonalds och jag at KFC(lovade Linden att ata dar, sa nu har jag gjort det). Sen strosade vi vidare upp till The Rocks, dar var det musik i varje gatukorsning. Valdigt mysigt att ga runt dar. Sen var det en jattestor marknad som vi ocksa gick igenom. Gissa vad det var mycket utav har? FOLK! De ta mej fan overallt. Hela varlden maste ha samlats i Sydney pa en och samma dag. Har i the rocks motte vi upp Kjellbergs, sen gick vi till Darling Harbour och dar var det ocksa en massa musik och folk. Det var aktiviteter runt hela stan den dagen, sa det spelade faktiskt ingen roll vart man gick. Valdigt mysigt att ga runt i det fina vadret. Riktigt harlig stamning.

Vi var dar fran 12 till 6, sen akte vi hem och grillade. Det ar tydligen ett maste pa Australia Day. Vi provade pa Kangurukott, och det var faktiskt valdigt gott!



Oj, det slank visst med en frukt&gront bild dar ;)

Imorgon aker vi vidare, da ska vi norrut till Newcastle. Vi tar taget fran en station i narheten dit; tar ungefar 3h. Vi har bokat 2 natter dar, sen tankte vi aka vidare norrut till Byron Bay. Vi far se hur Newcastle ar, det kanske ar jattebra, ja da stannar vi langre. Men anligt manga australiensare ar det en riktig industristad, men enligt var guidebok ar det en gammal industristad men numera turiststad. Sa det blir som det blir helt enkelt. Fast inget slar ju Borlange, bruksorten pa tunaslatten. Varldens centrum. Ja ni vet ju sjalva, turisterna vallfardar dit.

Nu ska vi tvatta och sedan packa. Blir kanske en utflykt till koala-parken ocksa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0