Jenolan Caves/dag 2

Efter en ganska trevlig natt i ett stort talt (det ar val aldrig latt att sova i talt, men det gick ganska bra) vaknade vi av att det var over 30 grader i taltet, och solen lyste rakt in i ogonen nar vi stack ut huvudet. Vi var tvungna att checka ut 10, sa vi gick upp 8 for att vara pa den sakra sidan.


Efter en bacon and egg-rolls frukost akte vi den  1,5 timmes langa vagen till Jenolan Caves. Sista halvtimmen ungefar sag vager ut sahar, och pa vissa stallen fick du inte kora snabbare an 25 km/h... Till vanster gick det rakt nerat... Ser det ut som att  man kan fa mote pa vagen eller??? Neeeej!:p (det fick vi som tur var inte heller!)



Efter att ha bokat den i sarklass dyraste turen for dagen hade vi 3 timmar att sla ihjal. Vi fick ga en tur gratis bara for han i informationen tyckte synd om oss, sa han utrustrade oss med nagon typ av horlurar och sa knappade man in siffran som man kom till och lyssnade pa vad som sades. Intressant information om hur grottorna upptacktes, och allt sant. Valdigt roligt att lyssna pa, men det basta av allt var att det var kallt inne i grottorna! Vi var inne i Devils Coach House och Nettle Cave. Forsta bilden ar ifran nagon av dem.

Den otroligt fina "Varna for ormar" skylten uppskattades INTE. Usch. Tur att vi inte sag nagon.
Nar vi tog fram chips och borjade ata drojde det inte manga sekunder innan vi hor ett valdigt flaxande. Som mest satt 4 papegojor pa bordet, LAGOM kul att inte fa ata i fred. Nar vi matat dom (dom tog chipsen direkt fran handen), sag vi att det satt typ 10 st "Mata ej faglarna" skyltar... haha.

Pa nasta bild ser ni mig innan jag ska abseila for forsta gangen, och fraga mig inte om oversattning, men man firar ner sig for et tberg sa det ar val ungefar som baklanges bergsklattring. Svart i borjan men MYCKET kul:) Onskar att vi gjort mer av det! Sen ser ni hur sma passager det var i grottorna! Helt sjukt, man fick verkligen klamma sig igenom overallt! Pa ett stalle blev vi ombedda att slacka lamporna, och man sag ingenting. Han fragade om nagon sag sin hand framfor sig, och nar Alex och en till kulle sa att de gjorde det sa han att de hallucinerade, for det var sa sjukt morkt att det var omojligt att ens se nagot alls. Nar det ar sa morkt klarar inte hjarnan av det utan borjar hallucinera... En som hade blivit instangd i nagon av grottorna dar trodde att han stod upp nar han blev hittad, men han lag ner. Sa galet kan det bli!

Nu ska vi se pa baseball! 34 grader i skuggan....... Weeeei!


Kommentarer
Postat av: Sara!

Gud vad spännande det låter. Allt låter helt overkligt. Papegojorna, grottorna, hallucinationerna.. Jag blir så imponerad och avundsjuk. Saknar dig min prinsessa! Hoppas ni har det GULD! ta hand om er.

2010-01-24 @ 14:39:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0