Bangkok denna gang

Under 2 dagar i Bangkok hann jag med detta:

  • Skaffa en fin shortsrand pa benen, hoppas den e borta snart!
  • Ata en McChickenmeny, shrimps with vegetables, chicken with cashewnuts, fried squid with garlic, rotties och det godaste av allt: mango with sticky rice! Underbar dessert. Mango e supergott, om den e riktig, inte som i sverige fryst eller omogen.
  • Bli utstirrad flertalet ganger, speciellt vid Victory Monument.
  • Handla upp 2500 kr. Klader, skor, slinga haret, massage, pedikyr, allt.
  • Traffa flera ladyboys, varav en jag tog kort med. Han var nastan kuslig! Stort ansikte, alldeles for stort, jattesminkad och vit i ansiktet (kramerna dar heter ju whitening, de vill inte bli bruna).
  • Druckit te med folk fran Kashmir
  • Ordnat en fin present till min Alex (kan av forklarliga skal inte skriva ut vad det var har, men bild kommer sen)
  • Skakat pa huvudet at alla "tuktuk?", "taxi?" och "special price for you madam!"
  • Insett att det blirvit fler och fler turister, till och med pa stallen dar det forut BARA var thai som shoppade.



Sticky rice and mango!


Brisbane

Det tog sisadar 50 min att ta sig igenom sakerhetskontrollen allt som allt. Mina skor pep, var tvungen att oppna vaskan och allt bara tog tid! Det konstiga ar att mina skor inte pep i Oslo eller pa Arlanda, men i Bangkok. Mammas skor pep inte pa Arlanda, inte i Bangkok, men daremot i Oslo.

Ar det sa att de har olika equipment overallt? For jag sag vissa som lyckats fa med sig flaskor in, som sedan blev av med dem nar de sokt igenom vaskorna en andra gang, vid gaten. Var alltsa tvungen att oppna vaskan tva ganger. Fett jobbigt.

Pa arlanda vagde min vaska 8 kg, i bangkok 14,7. Da hade jag tagit en hel del av mammas saker, plus alla solkramer och shampooflaskor och allt, och ryggan var supertung! Mammas daremot vagde 27 ist for 28 som i sverige, och den ar helt sjuk att bara!

undra om allting kommer med till sverige sen...

Flygresan var iaf underbar. Drack ett glas cola, tog en somntablett och sov 7 av 8 timmar. Mamma vackte mig for att jag skulle fylla i kortet man deklarerar pa. Sen somnade jag lite till. Jatteskont!


Suvarnabhumi Airport

Har lamnta bangkok och snart aven thai. handlat allt jagskulle oc \h litee tiill. tageentbordt ar  daaigt tt deet nassta ar roligtt att skrivaa, eller iiaff lasa deet jg skrier . SUCK. snnart i austrrlien, skka bli treebvligtt trrots reegnet deenna vcecka. herregd vilket tangeebord. hoppass nni hhar dt brra! det har iaf jag:)

wan fipti!

det ar ungefar vad saker kostar i thailand. ibland to fipti, ibland tri fipti.
och det jag gl;mde skriva forut var att det ar helt sjukt vad de e mkt turister! och till och med de med burkha (ja adel, vet att det heter nikhab eller vad det nu heter)men fint ar det inte! och massa storvaxta indier ar har, och nagra smala.

i thai kan alla jobba! det finns de som kralar pa gatan , de som trycker fram hittar, och de som visar var omkladningsrummen finns. tank att jobba som det liksom! det enda man behover ar en arm och att kunna saga "fitting loom"...

ni som kommenterar anonym, tankte bara saga att det ar jattesvart att forsta vem ni ar:P hehe

glomde ta med kamerasladden, men i australien kommer jag kunna lana dator och lagga in bilderna jag tagit hittills, tror det ar runt 300 men valjer nog inte alla!

var ju vid victory monument igar och det ar sa mycket battre shopping plus att det bara ar thaifolk sa man far samma priser som de!

ska till platinum imoirn och kopa flips!
nos precis, sa gubben brevid sa god bless you! haha


just ja! glomt saga att jag ater penicillin! och jag som sa att jag inte blir sjuk. in my face. svinkallt pa planen, aircon overallt, och jag har ont i halsen och ater bioclavid, ar forkyld och gar i varmaste varmen utomhus med linne=langarmad och shorts (har inget varmare an kna-langa shorts). men som jag sa innan, en vecka e ju lugnt, en av 13 liksom!

har for ovrigt kopt sleeping pills bara for att , men pa 4 stallen har de inte velat salja, alla har sagt att de har "antihistamin" istallet, sa vi anade mugglor i ossen och har fatt hora att det ar for att de har polisen efter sig, e kan bli botfallda om de saljer sana saker, och det ar ju helt sjukt! men till slut hittade vi en sot farbror som kunde salja, men han gar ju bakom och in pa lagret for att hamta. sa ar det med det mesta, ar inte polisen framme kan de plocka fram vad som helst som de saljer olagligt....


idag nar jag var pa 7 \11 slog tva pojkar till varandra bara sa de skulle visa varandra att jag var dar. fattar inte vad de glor pa, men mamma sa att det var nog nakenshortsen! hahahaha dom har ju till och med alex anvant!


Nej men vad ska jag skriva mer? just det! beratta om bombattacken! ar det varsta hypen i sverige eller? al qaida?

nu ska jag maila lite! ciao ciao

Somalierna har hittat hit!

Bengcock ar lika trevligt som alltid. Har sett de gamla vanliga manniskorna, mannen med 1 ben (0,75 pa ena, 0,25 pa andra, alltsa ett), paula, lek, lucky och rijan. Eller vad dom nu heter, allt later sa konstigt. hittills har jag shoppat for 1500 SEK, nastan 10 000 (ill)battingar.

har blivit utstirrad tva dagar i rad, verkar som att dom aldrig sett en praktikant har forut! eller en svensk. k;pte ett linne igar vid victory monument, 5 kr, glasogon, orhangen och solkram.

idag har jag fatt mitt har fixat och klippt, tar val lite tid innan jag vanjer mig men det blev mycket fraschare!

och josefine: det var vid central world plaza vi firade nyar forra aret! idag var det nagon spelning nar vi gick forbi.

har atit rottisar (rotties= thailandska pannkakor med kondenserad mjolk), torkad chili (svider fortfarande 4 tinmar senare) och skickat ivag mina forsta tre vykort!

nu maste jag fora over pengar till kortet och tanka ut vad jag ska skriva nasta gang!

ciao ciao


Borlänge?

Ja, visst är Alex (jag) kvar i Borlänge. Han ska faktiskt jobba tre dagar till och stå ut med -20 och snökaos i ytterligare en vecka. Kul? Inte direkt. Jag vill också se Bangkok! Men det får bli en annan gång, först blir det Australien för hela slanten.

Packat väskan? Näe. Koll på vad du ska ha med dig? Näe. Dags att ta tag i det? Bra fråga, men näe. Men jag är inte ett dugg orolig; när jag lägger i högsta växeln är jag nog klar med allt på 10 minuter. Tips/idéer på vad jag måste packa ner..?

Jag är otroligt glad att Nicole har kommit fram. Med tanke på allt strul på arlanda hade hon lika gärna kunnat sitta här med mig. Försening, flaps, fuelbill, snökaos, specialbaggage, ja det hade verkligen kunnat bli kattskit av allt. Men det blev det inte! Min älskling är nere i varma Bangkok och har det bra, och om en vecka står vi tillsammans och har det minst lika bra i Brisbane.

Nej, nu ska jag äta lite julfrukost. Ni vet, risgrynsgröt och skinksmörgås. Mums!


Bengcock

Jaha da var man framme da. Kommer att uppdatera pa daliga internetcafes till Alex kommer med laptopen och vi kan surfa via wifi.

Och JA, jag hittade faktiskt passet, kameraladdaren och allt annat jag trodde jag skulle glomma, men, jag glomde daremot mina flippisar.... Ska nog kopa ett par nya, ska ju anda kopa ett par till alex.

resan hit gick helt okej, hann inte checka in vaskan som specialbagage da vi var ruskigt sena till arlanda sa fick tejpa och lagga i plastpase, men det funkade det med, mkt smidigare nar man fick bada vaskorna pa samma bagage. Nagon som kan gissa hur manga kilo min rygga for 3 manader vagde nar jag checkade in den? Alla utom daniel och alex far svara!

resan till oslo gick fort, kan bero pa att jag sov. Fick inte aka jumpseat da de hade problem med nagon fuel bill och dessutom klaffarna. Det var lite kaotiskt, plus att vi fick cirkulera ratt lange innan landning for att det var for mycket sno och dalig sikt och for manga plan som ville ner. vi kom fram valbehallna iaf.

Kajsa bergqvist med mans herngren och barnen akte samma flyg, men kajsa ville verkligen inte synas med stor hatt pa huvudet! paplanet till bangkok satt jag bredvid nagon som envisades med att kora in armbagen i sidan pa mig nar jag sov, inte roligt!!! hann se harry potter 2 och 3, sound of music plus spela tetris otaliga ganger. Det kunde varit trakigare!

Sovit vid polen idag, da vi inte kunde fa vart rum direkt i morse utan var tvungen att vanta i 45 minuter. pa dom minutrarna hann jag fa snygga marken av mina traningstights (korta) jag bytte om till och nu kommer jag fa kampa for att fa bort dem! ser ut som varsta puckot!

Hittade tva sma tjejkompisar fran sverige, 3 och 5 ar. bada simmade obehindrat eftre 7 veckor i thailand! tank att en liten 3 aring kan simma!

oslo

hinner inte ladda upp fler bilder nu men ni far ha det sa bra sa skriver jag sa fort jag kan igen!

maste ata for jag ar utsvulten och man kan snart stycka mig for att salja tunna spearribs!


Natt i 65 km/h

Alex körde hela vägen ner och själv försökte jag hålla ögonen öppna för att han skulle få sällskap. Själv hade jag aldrig klarat att köra, var fullständigt slut i kroppen. Säkert ändå inte lika trött som Alex.. Nu ligger han i alla fall och sover bakom mig, och vilar upp sig inför morgonen. Det är faktiskt morgonen och inte morgondagen som det hade varit i vanliga fall, för nu är klockan snart halv fyra och alla sover.
Vi körde så långsamt det gick och resan som vanligtvis tar 2,5 timmar tog idag en timme längre. Vi lovade varenda en att köra långsamt och inte vill vi göra folk ledsna. Magnus Uggla höll oss sällskap sista halvan, medan jag pratade på för fullt den första.
Om två timmar ska jag upp igen, bäst att få sig lite sömn.
Arlanda, Gardermoen, Suvarnabhumi, tomollow.

Juldagen.

Självklart har Ica öppet alla dagar. Även på julafton, juldagen, midsommar och nyårsafton. Man tycker ju att folk skulle kunna planera sina inköp lite bättre och kanske inte handla just på dessa dagar. Men så tänker man efter lite och kommer på att det kanske finns de som inte har någon umgås med, att äta god mat tillsammans med eller helt enkelt fira jul tillsammans med. Det kanske är just de människorna som handlar en sån här dag, då alla andra sitter hemma hos varandra och äter gott och skrattar.
Eller så är det de som inte har några traditioner kring dessa dagar. Alla kanske inte får gå bort på juldagen, och då kanske man vill handla tacos till sig själv istället. Hur som helst var det väldigt ensamt där, idag. De första timmarna tyckte jag mig nästan se något sorgset i folks ögon. De vanliga replikerna dök inte upp och själv förmådde jag mig inte säga något då jag märkte att meningarna inte gick hem och att orden som vanligtvis finns där aldrig kom ur folks munnar idag. Kanske är det en sorgens dag för de ensamma. Jag mådde lite illa och tänkte på hur synd det är om alla dessa ensamma människor, som damen jag träffade en morgon som sa att det var bäst att hon pratade på när ingen stod i kö, för sedan hade hon ingen att prata med under resten av dagen.

Vad hemskt ensam man måste var om man går och handlar mat för att få någon att prata med. Sånt gör riktigt ont i mig och då pratar jag genast lite extra.
Jag tycker synd om dem som handlar på juldagen.

Snökaos i Sverige

Ja herre gud, måste vi bli straffade med dåligt väder bara för att vi ska till Australien?

Hur som haver ska det inte få förstöra för oss! Inatt åker jag och Nicole ner till Stockholm, och imorgon bitti bär det av till arlanda. Jag ska vinka hejdå på flygplatsen, men jag känner mig inte ledsen för det. Om en vecka ses vi nere i Brisbane; hur sjukt är inte det? Känns fantastiskt! Ska bli så himla skönt att slippa detta förskräckliga väder. Ge mig +40 och lite sol!

Nu måste jag åka ner till MAXI och hämta upp'na! På återseende :)

Föresten, det är faktiskt mitt allra första inlägg i en blogg. Häftigt


Avsked.

Sa hejdå till Filippa idag. Eller rättare sagt, jag sa hejdå medan hon vägrade. Kom dit för att leka en stund och vi hann både med mamma-pappa-barn, läsa två böcker och skriva brev, innan jag lite smidigt tänkte säga hejdå. Så blev det inte alltså, och någon gång under de där minutrarna jag försökte få henne att komma till dörren smällde hon igen den och skrek. Stackars liten, men jag blir ju inte borta så länge!

Till Filippa: Jag lovar att maila bilder och skriva till dig! Och när jag kommer tillbaka kan du få sova hos mig och vi kan leka hur mycket som helst!

God Jul!

Dagens mest positiva: Kameraladdaren upphittad, med sisådär en halv dag till godo. Jag ska bättra mig och sluta slarva bort saker. Gillar inte paniken som infinner sig då man verkligen måste hitta det man så förargligt tappat bort.

Dagens mest negativa: Magen. Denise, snart spelar jag i din liga! Förstår numera begreppet badrumsgolvet, även om jag bara låg där för värmen från golvvärmen, som fungerade som smärtstillande för stunden. Förstår inte hur det kan bli såhär! Hände på julfesten också. Det är ju inte varje dag som förut, men hoppades ändå på att slippa detta för gott! Förstår inte hur jag ska lösa det, hur jag än gör blir det pannkaka förr eller senare. Fick kämpa för att svälja en Alvedon då maginnehållet var på väg ut. Slapp det denna gång, men benen skakar lika illa ändå. Har ca 1,5 h packning kvar, men jag klarar det bara inte. Måste få sova lite.

Synd att inte kameran kunde föreviga julfirandet hos Alex mormor idag, det var jättemysigt och både jag och Alex somnade i soffan efter maten. Kan det bero på den tidiga morgonen kanske? Hur som helst är kameran upphittad nu och jag får ta igen det med att fota massor nu!

Sov gott, och God Jul än en gång!




Lilla Julafton i Dalarna

Igår firade vi Lilla Julafton, något jag aldrig varit med om förut eftersom jag själv inte har skilda föräldrar. Skinkan var nygriljerad, vi var tre stycken som hade gjort tre olika sorters sill, det fanns köttbullar, potatis, rödbetssallad och nygjorda revbensspjäll. Kort sagt, en väldigt trevlig tillställning.

Anders började med ett litet tal, sen sjöngs det flertalet gånger kvällen ut. Vi fick även reda på vad vi skulle kunna ge dem i bröllopspresent (om nu bara Anders friar någon gång!). Smakade julskinka och revbensspjäll, och för första gången kan jag faktiskt förstå varför alla är så fanatiska när det gäller just julskinka. Revbensspjällen har jag lite svårare för. Kan inte riktigt förstå varför de hamnat bland julmaten (eller midsommarmaten heller för den delen). I min värld passar de bättre på en grillfest mitt i sommaren, men det kanske bara är jag... Det smakade hur som helst gott, även om sillen var godare!

Sedan öppnade vi julklappar. Anders och Anneli som redan tycker att det är roligt att vi har likadana ryggsäckar och alltså kommer se ut som ett tvättäkta pensionärspar som varit gifta i 50 år köpte självklart likadana reseprylar åt oss! Lakan, lås, handduk och moneypocket med minsta tänkabara vikt och volym för att det helt enkelt ska vara smidigt och lätt! Tack så hemskt mycket :)

Av oss fick de bl.a en tavla i canvas på hela familjen, tagit på Charlies dop i höstas. Prästen som vägrade stiga åt sidan när jag fotade blev bortphotoshoppad på bilden. Anders sa att han i vanliga fall har svårtför julklappar för det är sällan man blir så där klockrent nöjd, men att han den här gången var uppriktigt glad. Det är roligt när en present blir så uppskattad!

Nu kom Erika och undrar vad jag pysslar med, börjar ju inte förrän åttapåtta. Djupare skrattgropar än hennes får man leta efter! Om det är något  jag tycker är charmigt är det just skrattgropar, då syns det verkligen när man ler på riktigt :)


Julafton!

Mysigt när alla är glada och önskar varandra God Jul! Jag tycker att det är ganska trevligt att jag ska jobba idag, dels för att alla är otroligt vänligt inställda mot varandra, dels för att det verkligen känns som att vi är ett team som alltid jobbar tillsammans. Det märks extra tydligt idag, då det känns som att en liten tapper skara ska få det här stora stället att fungera idag också, medan alla andra är hemma med sina familjer och firar jul.

Jag trivs alltså väldigt bra här! Mycket bättre än jag någonsin hade kunnat föreställa mig när jag sökte jobbet i våras. Det är en konstig känsla att säga hejdå till folk över julen, då jag vet att jag inte kommer tillbaka förrän i april. Och när det går upp för den som säger "God Jul, vi ses nästa vecka", då blir det ett "Men du kommer ju inte tillbaka sen, vi kommer ju inte ses på jättelääääänge" och en kram.

Men, jag vet ju att det finns en chans att jag kan komma tillbaka hit i vår, så det är bäst att inte sakna platsen alltför mycket, jag ska ju faktiskt vara ledig och inte behöva jobba alls på hela tre månader!

Nu ska jag skriva ett fint julkort och ge till någon här! 

God Jul!

Packning

Jag är alltid ute i sista sekunden, det vet ni som känner mig. Ni som känner mig ännu bättre vet hur slarvig jag är och hur mycket jag tappar bort. Passet har jag faktiskt hittat, men inte kameraladdaren. Och den är dyrbar. Nästan lika dyrbart som passet är. 

Frågor jag ställt mig själv under den senaste månaden:
Var är mitt pass?
Vågar jag berätta för Alex att jag inte vet var mitt pass är?
Nej, jag väntar och hoppas på att jag hittar det.
Måste jag beställa internationellt körkort, kan jag inte köra ändå? Tydligen inte, så körkortet är beställt och betalt.
Måste man vara försäkrad? Bäst så, beställd men inte betald.
Ska vi vaccinera oss? Nej, vi blir inte sjuka.
Hur många par underkläder måste man ha med sig? Fortfarande ett frågetecken. Har två dagar på mig att bestämma.
Hinner vi installera The Sims på datorn? Nej, tydligen fel på min CD-läsare.... snyft.
Kommer jag träna där? Alltså, ska jag ta med träningskläder? Ja, det tänker jag göra. Eller?

Plus en hel del annat... Däribland var min KAMERALADDARE är.

Lilla julafton firas för fullt på nedervåningen. jag skulle gå upp för att slå in sista julklappen men hittar inte saxen, och vill inte heller packa. Därför hamnar jag här! Har saknat att skriva. Gillar det verkligen. Och gillar att Alex fixat designen!

Kameraladdaren, var är du? Snart blir jag religiös och börjar be. Två dagar kvar.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0