Blue Mountains/dag 1

Igar morse paborjades farden mot Blue Mountains, dar vi skulle tillbringa den forsta dagen av vart tvadagarsaventyr. Dan som chauffor, saklart, Alex i framsatet med kameran och Nicole i baksatet med en bok, just nu den 6:e for resan, en av Stephen King.(For den intresserade).

Efter nagra timmars bilfard i en bil med underbar aircon kom vi fram till Katoomba, den storsta staden i Blue Mountains. Den ar faktiskt inte sa himla stor, med tanke pa att huvudgatan heter Katoomba Street. Som att den storsta gatan i Borlange skulle heta Borlange Street liksom... Vi at i alla fall pa en kinesisk restaurang, och det var furktansvart varmt redan da. Friterad fisk, pork och chicken var vad vi at, och det var ganska gott! nar vi kom tillbaka till bilen efter ca 40 minuter var det sa varmt sa det gick knappt att sitta pa satet, jag hade en handduk som var lite svalare som jag satt pa.

Vi akte vidare till Echo Point, en utsiktsplats dar du ser Three Sisters, Ruined Castle, Mount Solitary och en himla massa andra "berg". Trots att de kallas berg ar de inte riktigt berg, mer plataer med en himla massa trad pa!


Bild tagen fran Echo Point. Till Three Sisters tar det ungefar 7-8 minuter att ga, och man slipper faktiskt klattra, det gar en vag till vanster...

Och som syns pa bilden ar det inte riktigt berg, men visst ar de lite blaaktiga?


Efter att ha gatt ner till Three Sister sag vi en till trappa, och en skylt dar det stod: Giant Stairway - only strong walkers. Jaha, tankte vi och gick 30 trappsteg ner en brant trappa till Three Sisters, det var val inte sa farligt, aven om man kanske inte skulle ta med nagon som har svart att ga dit. Pa vagen ner motte vi manniskor som var sjukt trotta, och flasade hur mycket som helst. Och vi forstod inte varfor. Inte da, i alla fall...

Det har var innan vi forstod vad vi gett oss in pa...



Sahar sag trapporna ut, utskurna ut berget, och dar det inte gick hade de bara satt upp vanliga trappor, i metall. (Sana som finns pa hotellet i Vasteras, ni vet...).

Det tog ca 25 minuter ner, och jag vill inte ens tanka pa hur lang tid det tog att ga tillbaka igen. Vi trodde att vi bara skulle ga ner i 2-3 minuter och sen tillbaka upp igen, vad fel vi hade... Motte en tjej med marathon-troja pa sig, som gick upp for andra gangen den dagen, bara for att trana... 

Det var verkligen helt sjukt, mitt ute i skogen i ingenstans, den smalaste trappan jag nagonsin sett (men inte smalare an de vi sag idag, i Jenolan Caves, men de visste vi ju inte igar. Inte konstigt att jag ahde traningsvark i laren idag!
 Nej, vi ar inte alls svettiga.... Hehe

Efter den valdigt uttrottande turen gick vi tillbaka till bilen och akte till Scenic... nagonting. Vi tog Scenic railway ner till "the bush" och sen Scenic cableway tillbaka upp, efter en halvtimmes tus nere bland traden. Forr i tiden transporterade man kol dar nerifran, men nu transporterar man bara turister. Scenic railway lutar for ovrigt ganska rejalt, 52 grader....

Bild pa vag upp igen, fran Scenic Cableway. Fin utsikt!

 



Ja, bilderna talar val for sig sjalva... men vi var makta stolta nar taltet faktiskt sattes upp pa mindre an 15 minuter :) Med tankte pa att jag aldrig gjort nagot sant forut... hehe.

Fler bilder och mer uppdatering om vad vi gjort kommer! Detta ar bara en brakdel av allt! Lagger nog upp fler bilder pa facebook for det gar fortare:)

Trevlig helg!

 

 

 


Kommentarer
Postat av: sara!

haha! den trappen hade väl passat bra i borlänge, för tränging skull ;) jag blir bara mer och mer avundsjuk ju mer jag läser..... ska nog sluta........ ALLA KRAMAR!

2010-01-24 @ 14:43:10
Postat av: sara!

haha! den trappen hade väl passat bra i borlänge, för tränging skull ;) jag blir bara mer och mer avundsjuk ju mer jag läser..... ska nog sluta........ ALLA KRAMAR!

2010-01-24 @ 14:43:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0