Whitsunday Islands!!

Turen till Whitsunday's var riktigt härlig! Från var ögruppen höga berg som satt ihop med fastlandet, men när isen från senaste istiden smälte steg vattennivån och dalarna vattenfylldes och Whitsunday Islands skapades.
Ögruppen består av 74 öar, varav Whitunday Island, Hook Island, Hamilton Island, Hazlewood Island, Shaw Island och Long Island är de största (i storleksordning). Hamilton är den mesta exklusiva ön och där sker ett tiotal giftermål varje dag!

Den södra delen av Stora Barriärrevet omger öarna och du når revet direkt från stranden!
Vår tur började med snorkling/dykning på Hook Island. Vi fick simfötter, snorkel och stinger suit. Maneterna är riktigt farliga och ger fruktansvärda brännsår! Sen var det bara att ge sig av:) En av guiderna åkte ut i en liten
gummibåt och matade fiskarna så att det skulle komma till oss. DET VAR MILJARDER! Så fort det kom minsta lilla brödbit mot en var man omringad av hur många fiskar som helst! Solen gjorde att man såg revet hur bra som helst, men jag förväntar mig ändå lite mer av "det yttre revet" när vi kommet till Cairns. Funderar på om jag ska dyka där, vad tycker ni? Ska jag prova? Någon som har dykt som kan berätta?

Efter snorklingen åkte vi en mindre båt med glasbotten, för att verkligen kunna se revet på nära håll! Det var sjukt häftigt och guiden berättade jätteintressanta saker. Han sa att de olika korallerna inte har särskilt originella namn, så ser man en formation som ser ut som en hjärna så heter det "brain coral". Jag hade precis sagt till Alex: "Kolla, det där ser ut som en hjärna!" så det var lite kul!

Maten på båten var jättegod! Direkt när vi gick på fick vi te/kaffe och Lamington fingers. Lamington är en väldigt populär kaka här. "Spongy cake" (typ sockerkaka) omgiven av ett väldigt tunt lager choklad och kokosflingor. Supergott och säkert inte så onyttigt, hehe....

Till lunch blev det buffé med potatissallad/pastasallad och kallskuret. Snacka om att vi var mätta efter det!
Vi satt ute nästan hela resan och det var så himla härligt! Det blåste ingenting på övervåningen så vi bara låg där och njöt:)

Whitehaven Beach var fin, men inte så fin som vi trodde att den skulle vara. Vi kanske är kräsna:) Vi badade och solade och lekte modeller ett litet tag! En tjej från ett företag var där och fotade alla. Av 15 bilder valde vi ut en som vi tyckte var bra som hon printade.
Det finns en länk till de andra bilderna som vi kan lägga upp så att ni får se alla bilder!
Det var sjukt varmt den dagen så den kalla fruktbuffén tillbaka på båten var verkligen uppskattad! När Alex var nere och hämtade frukt frågade båtens crew var vi varifrån och när svaret blev Sverige blev de förvånade och undrade var vi lärt oss så bra engelska.Vad svarar man på sånt? Skolan?
Daydream Island stod näst på schemat. En jättegullig ö med ett par hotel och en jättestor pool. Man får självklart bada i havet om man vill (vill få brännsår eller bli uppäten av hajar....)

Gissa om vi var trötta när vi kom tillaka... Snorkling gör en tröttare än man tror, och sol och bad också!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0