Town of 1770

Ganska precis en vecka sen, men word har kranglat sa vi har inte kunnat publicera innan.



Världens minsta plats, typ. Det finns en enda väg, en relativt stor strand med surfare, en IGA och en Foodworks (supermarkets båda två). Egentligen bor vi i Agnes Water, en plats som knappt 2000 människor kallar sitt hem. Några km härifrån ligger 1770, där bara 69 människor bor. Här utanför finns Barriärrevet i sin allra enklaste form, men det känns väldigt B att åka dit härifrån.

 

För övrigt finns det ett postkontor, en bank, en mack… Notera EN. Alltså finns det igenting alls... Två nätter här räcker och blir över, speciellt när det regnar. Hade vi varit i en större stad hade det funnits så mycket mer att göra, fastän det regnar! Men imorn bitti kommer vi fram till Mackay som då kommer kännas som typ Sydney!

 

Ja, så vad kan man då göra här?

  • Åka motorcykel och kolla på solnedgången (eller regnet).

  • Åka på en rundtur och inte få lära sig någonting alls. Det man däremot får är 4x15 min gratis internet så vi har åkt två gånger. ;)

  • Röka. Hörde en sitta och prata om vad kan skulle göra och trodde att han sa: Work, work, work, read, work, work, work, read. Sen kom jag på att han sa ju weed och inte read

 

Anledningen till att stan heter 1770 är självklart att James Cook steg iland här 1770 och staden är den enda i världen med ett nummer som namn. Tro mig, det har vi hört tillräckligt många gånger. Killen som berättade om staden visade oss också var den viktigaste platsen finns, deras BOTTLE SHOP. Känns ju som att de kanske är lite väl deprimerade…

 

Milla och Teea har kommit hit, våra kompisar från Noosa. Plus två andra rumskompisar därifrån. Det får den här dagen att gå lite fortare, med tanke på att vi checkat ut och bara väntar på bussen vid 21, tillsammans med ca 15 andra. Vårt hostel är ganska trevligt, med betoning på ganska. De har minst tre hundar av varierande storlek, färg och lukt. Mest av allt luktar det bara BLÖT HUND. Usch. Men de har rätt många filmer så vi kan ju alltid sitta här i 6 timmar till . Jag börjar bli hungrig så snart ska vi väl köpa fish´n´chips! Vi tänker inte laga mat här för köket är crap så därför blir det hämtmat… Mums! Provade dricka kaffe till frukost igår, något jag ALDRIG mer ska göra. Fick väldigt väldigt ont i magen (igen) och kunde bara äta riskakor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0