Great Barrier Reef

SNACKA OM ATT VI ÄR TRÖTTA! Vilken heldag! Här är i alla fall berättelsen om vår dag på stora Barriärrevet.

Klockan 6 imorse gick vi upp för att äta frukost, men till vår förvåning var köket stängt… Hur kan man ha sitt kök stängt när typ det enda man gör i Cairns är att göra utflykter till revet eller regnskogen kl 7 på morgonen… Då BORDE man ha öppet! Det fick bli donkenfrukost (McDonalds ligger vägg i vägg), och det var ju gott som tur var.

Iväg till Reef fleet marina där vår båt skulle avgå runt 7.15, men båten var inte där förrän 7.45. Kul! Så vi var sena iväg. När vi gick på fick man kaffe/te och bakelser/bullar som exempelvis wienerbröd och blåbärsmuffins; perfekt start!

Som ni vet är det en cyklon i närheten så förhållandena var inte särskilt goda. Men solen sken så vi var nöjda! Ju längre ut man kom på havet ju högre blev vågorna. Högre vågor leder till att vissa personer blir sjösjuka, så redan efter kanske 15 minuter spydde den första killen ut i havet. Detta fortsatte hela vägen ut till första stoppet. Det tog ungefär 1 timme att ta oss ut dit. Man kunde inte sitta ute för att det bara forsade in vatten när båten slog emot de enorma vågorna. Jag och Nicole tyckte snarare att det var roligt, lite berg och dalbana sådär..

Vattnet där ute var förtrollande vackert, alldeles turkost! Vi började med att ta på oss alla grejer: stingersuit, väst, cyklop+snorkel och simfötter. Sen var det hopp i och börja utforska! Men det var inte så lätt, för som ni vet var vågorna väldigt höga så man flöt runt som en liten vante i vattnet. Det gick att snorkla, och det var vackert, men det var inte så lätt. Vi var ute i kanske 30-40 minuter sen orkade vi inte mer, plus att Nicole skulle prova på att dyka då! Hon gjorde alltså en introduktionsdykning på 30 minuter med lärare. Hon tyckte att det var galet kul! De var nere på 9 meter och hittade faktiskt ett par solglasögon där nere J Jag dök inte, för jag har faktiskt ingen lust att vara nere på 9 meter bara sådär… Det räcker med att snorkla för mig! Jag har kul ändå! Men jag fick vara fotograf under tiden, så det finns en hel del roliga bilder på Nicole i sin tunga utrustning.

Sen var det dags för buffélunch med en massa godsaker! Man blir väldigt hungrig av att vara i vattnet och kravla. Vidare till stopp nummer två där vi fick snorkla vid en pytteliten sandö (som tyvärr idag var täckt med 30 cm vatten pga högt tidvatten). Där snodde Nicole med sig en korall (ajjabajja, det är förbjudet) som vi tänkte ta med hem till Sverige! Där såg jag även en sköldpadda, riktigt coolt!

Efter 6 timmar på revet var det dags för hemfärd. Den var lite annorlunda mot när vi åkte dit. För på ditvägen körde kaptenen ganska lugnt, men när vi skulle hem brassade han på riktigt fort! Det gjorde att ungefär halva båten blev sjösjuka och spydde, antingen i hinkar eller över bord. Vågorna var mycket värre på vägen hem, så det är inte kaptenens fel, men han körde väldigt fort. Båten flög mellan vågorna, det var verkligen som en berg- och dalbana! Jag provade att sitta ute på hemvägen, det var riktigt kul! Man blev totaldränkt! Det är lite som rejäla luftgropar i luften, så vi var ganska vana med skumpandet.

Det var en grym dag på en grym båt! Trevliga människor var det också. Helt klart värt det trots förhållandena!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0