Rainbow Beach

Fyra nätter i Noosa var lagom och Rainbow Beach blev nästa stopp, 3 timmar norrut med buss. Någonstans på vägen slutade mobilen att fungera, ingen täckning någonstans. Vi insåg att vi mest troligt var på väg till en plats som var ännu ödsligare än Noosa. Vi hade rätt.

När vi kom fram fick vi än en gång erfara receptionister utan grundläggande mattekunskaper. $23pp/natt +$10 key deposit (alltså 23x2+20=66) för en natt blev i hennes värld $122. Det är INTE första gången vi måste säga till själva hur mycket vi ska betala! Samma sak hände senast i Noosa...
Väl i rummet började vi räkna sängar och insåg att det fanns 10 stycken. Eeeeehh. Det går bra. Vi som tyckte 7 var mycket i Noosa. Det visade sig inte vara så farligt till slut, bara 4 andra bodde där inne, tre fransmän och en fransyska och deras engelska var ungefär lika bra som min franska. "Cinquante" [sängka:nt], "Je m'apelle Nicole" och "A droit il y a un lit" är det enda jag kan säga. Inte lärde jag mig mer av dem heller.
Jag har aldrig hört människor prata så mycket och så fort, och så sent in på natten som de gjorde. Vi gick och la oss vid 23, och de hade inte pratat klart förrän många timmar senare.

Anledningen till att vi stannade i Rainbow Beach var att vi ville gå till Carlo Sandblow. Sanden har blåst från den milslånga stranden upp över klipporna och ner på andra sidan, så vegetationen dör sakta men säkert. Detta har pågått i hur-många-år-som-helst (kommer inte ihåg exakt) och på vissa ställen försöker skogen växa tillbaka, på andra ställen är den helt utplånad. Hade vädret varit klart hade vi fått se en fantastisk solnedgång, men det
vi såg var redan i sig fantastiskt, och bilderna blev därefter.

Till middag åt vi soppa, det enda som fattades var vitlöksbröd, (som jag ska frossa i när jag kommer hem). När Alex skulle hälla upp maten hamnade det lika mycket på mina ben som i skålen. Kokhett vatten är INTE SKÖNT och folk vände sig om för att se vad som hade hänt. Ingen skada skedd :) och middagen var god.
En natt i Rainbow var lagom, men jag skulle inte rekommendera vårt hostel av en mängd anledningar:

1. Köket var utomhus, vilket ledde till att flugor och myggor flög i stora svärmar runt omkring de som försökte laga mat eller äta.
2. Köket var det minsta och mest ofräscha vi har sett. Varken plattor, stekpannor/kastruller, tallrikar/bestick/glas var fräscha, rendiskade, tillräckliga, fungerade för det antal människor som befann sig på hostelet.
3. Personalen kom direkt från sin senaste rehabilitering. Vare sig det var alkohol eller droger (kanske från Nimbin?) så borde de ändå ha fått lära sig att duscha, tvätta håret och klä på sig respektabla kläder. Men de kanske hann rymma innan? Usch.
4. Badrummet luktade inte gott. Alltså kunde de fd. (eller nuvarande, svårt att säga vilket) narkomanerna helt enkelt inte städa. 
5. Personalen kunde inte räkna. För att se det från den positiva sidan så var vi ju trots allt bara 6 i vårt rum. Personalen trodde säkert att det var fullt;)

 


Alex, Carlo Sandblow.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0