Geografi

Till Sara: Mitt simkort ligger begravt på ett hemligt ställe i Sthlm. Maila gärna!
Till Matilda: Jag kan lika gärna knapra crackers vid poolen, eller på stranden.... ;)

För att förklara lite geografi ligger Surfers Paradise i Gold Coast, ett område som verkligen är hårt exploaterat. "Commercialized" är ett ord som används flitigt av australierna. De har rätt, platsen är gjord för turister och det är inte molnen som skymmer solen på eftermiddagen, det är skyskraporna. De ligger som ett band längs hela stranden, och den högsta är Q1.

Norr om Gold Coast ligger Sunshine Coast, fortfarande exploaterat, men inte ens i närheten lika mycket som Surfers Paradise. Sunshine Coast avslutas i norr med staden Noosa, den enda av städerna som är något att tala om. Noosa ligger precis vid stranden och där ligger också en nationalpark. I vår guidebok står det att staden är "exklusiv" och att många "jetsets" bor där. Vi märkte inte av något sådant överhuvudtaget, utan tyckte att staden var ganska sömnig. Stranden kryllade av barnfamiljer och restauranger såg vi knappast till, trots att Noosa ska vara "Australiens främsta kulinariska distrikt". Vi såg kanske 2 av deras 170 krogar.

Nationalparken var verkligen sevärd, om inte annat så stränderna man passerade! Istället för huvudstranden där det kryllade av barnfamiljer låg till synes helt orörda stränder på promenadavstånd. Hur fina som helst! Ni ska självklart få se bilder, det går bara så långsamt att ladda upp!

Norr om Sunshine Coast ligger Cooloola Coast där vi är nu. Det som lockar flest turister hit är valskådningen (deras vår, vår höst) från Hervey Bay och turerna till Fraser Island. Även Rainbow Beach ligger längs den här sträckan.

 
Carlo Sandblow, Rainbow Beach. Och Nicole såklart.

Hervey Bay, där vi befinner oss nu, är en samling förorter som ligger längs stranden. Imorn åker vi ut till Fraser island, anledningen till att vi faktiskt är här! :)


 


Kommentarer
Postat av: Madde - den du älskar att hata

MEN HERREGUD, KVINNA!!!!! VAD BRUN DU ÄR!!!!!!



SV: Vad glad jag blir att höra, är du där nu eller vad pysslar du med i solen?

2010-03-01 @ 09:29:09
URL: http://maddemagnerius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0